Fem spännande lästips för sommaren

Semestern närmar sig och det är dags att ta det lugnt och slappna av. Vad är väl skönare än lata dagar med en bra bok i handen. Till höstens nummer av Bibliotek i Fokus har vi bett Bokmässans programchef, Daniel Lewin, att plocka fram sina heta tips bland årets aktuella litteratur. Här kommer fem av tipsen.

Arne DaDahl kopiahl – Efter serien om A-gruppen är han nu aktuell med Utmarker, den första delen i en ny serie. Bra spänningsläsning och intressant med något helt nytt.

 

 

Efendic kopia

Negra Efendić – Hennes Jag var precis som du är en väldigt personlig bok om att som barn komma hit som flykting från Bosnien under 1990-talet. Det handlar om flykt, migration, exil och vad det innebär att starta om.

 

 

Wolitzer kopia

Meg Wolitzer – Hon tar med kulturmannen till mässan i sin bitska och roliga roman Hustrun, om en författarhustru som en dag får nog och på ett plan på väg till Helsingfors bestämmer sig för att efter 40 års äktenskap lämna det uppblåsta geniet.

 

 

Vigan kopia

Delphine de Vigan – En av mina stora läsupplevelser. En av Frankrikes stora och en världsstjärna. Framförallt imponerade Ingenting kan hindra natten som bygger på hennes egen familjs historia, men hon är alltid bra. Hennes senaste är baserad på en sann historia.

 

 

Ferrante kopia

Elena Ferrante – kommer inte till Bokmässan, men är den litterära världens stora snackis. Inte minst undrar man vem det är, men hen har också skrivit en fantastisk berättelse om två unga flickors uppväxt i Neapel, Min fantastiska väninna.

 

 

 

Hela artikeln kan du läsa i tidningen Bibliotek i Fokus som distribueras på landets bibliotek i början av september.

 

HÅKAN LINGER
Seniorkonsult, Projektledare