Stadsmissionen satsar på event-tidningar

Motion är bra. Men visste du att det kan vara bra för fler än dig själv? När du springer eller cyklar för Göteborgs Stadsmission når de positiva krafterna längre. Deltagarna i GöteborgsVarvet och Göteborgsgirot kan välja att ställa upp i loppen till förmån för Göteborgs Stadsmission. De insamlade pengarna går till organisationens lägerverksamhet för barnfamiljer som vanligen saknar möjlighet att åka på semester. I år genererade enbart GöteborgsVarvet ofattbara 700 000 kronor!

Inför årets tävlingar ville Göteborgs Stadsmission utveckla arbetet med eventen, och beslutade sig därför för att komma ut med två eventtidningar. Frågan om samarbete gick till Just Rivista.

– Vi har samarbetat med Just Rivista tidigare, med lyckat resultat. De har bland annat tagit fram formen för vår egen tidning Gatljus. Därför kom deras namn upp först, säger Sofie Eriksson, kommunikatör på Göteborgs Stadsmission.

Göteborgsgirot anordnades den 9 maj, och tidningen Jag cyklar för Göteborgs Stadsmission fanns med i alla anmäldas startkit. På lördag, när det är dags för GöteborgsVarvet, distribueras tidningen Jag springer för Göteborgs Stadsmission till alla som valt att delta för organisationen, samt delas även ut i startområdet.

– Vi finns på plats, och många nyfikna går runt och tittar vad som erbjuds i de olika tälten. En tidning är bra; lättillgänglig och enkel att bläddra igenom, säger Sofie Eriksson.

– Vi ville ha något mer rejält än en broschyr. Tidningen ska också ge våra löpare och cyklister ett mervärde, och en känsla av grupptillhörighet. Tillsammans har de samlat ihop oerhört mycket pengar.

Ni var också tydliga med att ni ville ha en presentation av sommarlägret i era tidningar, så att alla givare kan se vart pengarna går?

– Ja, för oss är det mycket viktigt att visa var pengarna hamnar, att vi är transparenta. Vi tror att vi gör något bra och det vill vi gärna berätta om, både för att tacka våra befintliga givare och för att hitta nya. De båda tidningarna är på åtta sidor vardera. På sidorna samsas – förutom reportaget från sommarlägret – bland annat intervjuer med kändisambassadörer samt recept för uppladdning och råd från idrottsläkare.

MIA MALMSTEDT