Vårens läsarfavoriter

Vi är glada att se att ni är allt fler som läser och delar artiklarna i våra nyhetsbrev! Men vi förstår också att alla inte hinner läsa allt. Därför har vi tittat på vilka texter som blivit mest lästa under första halvan av 2016 och samlat dem här för att underlätta för er. Varsågoda!

Sociala medier – i vilken ände ska man börja?

Tänk dig att det är din första dag på jobbet på ett nytt företag som Social Media Manager. I vilken ände ska man börja? Det är en högst relevant fråga! Läs mer!

 

Content eller content marketing – var är skillnaden?

”Jobbar ni med content marketing?” ”Jo, vi kommer att satsa mycket på content i år.” Känner du igen dialogen? Content marketing blev ett riktigt modeord för bara några år sedan. Men vad är det egentligen för skillnad på content och content marketing? Läs mer!

 

Kuratering – ett buzzword eller en bra idé?

Svaret är: både och! Kuratering kan vara ett bra sätt att skapa intressant innehåll till din blogg och webbsida. Men det är också ett inneuttryck som används av många som har en luddig uppfattning om vad det egentligen betyder. Så vad är det då egentligen? Läs mer!

 

Många missuppfattningar om SEO

Sökmotoroptimering – det är väl bara att klämma in de sökord som man tror att kunderna använder, så många gånger som möjligt i texterna på ens hemsida? Och så toppa med en väldig massa länkar? Sen surfar kunderna in på din sida i en strid ström. Nej, knappast. Så var det kanske förr. Men inte nu längre. Läs mer!

 

Så tar du en bra porträttbild snabbt och lätt

Du behöver en bild på dig själv till ett pressmeddelande. Det ska gå fort och du hinner inte anlita fotograf. Vad ska jag tänka på för att få en publicerbar bild? Två av Rivistas favoritfotografer delar med sig av sina tips! Läs mer!

 

PETRA HANSSON
Seniorkonsult, Projektledare