Utbildningar inom kommunikation och PR

Är du en person som älskar att skapa, vara kreativ och använda dig av text och bild? Då kan utbildningar inom kommunikation och PR vara något för dig!

Vad innebär kommunikation och PR i praktiken?

Att arbeta inom kommunikation och PR handlar om att skapa publika relationer med hjälp av kommunikation och genomtänkta budskap. En kommunikatör främsta arbetsuppgift handlar om att hjälpa organisationer kommunikativt i exempelvis media. Där PR vanligtvis spelar en viktig roll, då PR omfattar budskapet med kommunikationen.

Vad leder utbildningen till för arbeten i efterhand?

Kommunikationsbranschen är bred och mångfacetterad, därför finns det flera yrkestitlar som en utbildad kommunikatör kan få bland annat informatör, PR-konsult och kreatör.

Många inom kommunikationsyrken väljer att inte begränsa sig till en yrkesroll utan blir istället egenföretagare något som tillåter dem att erbjuda flera olika tjänster och att arbeta fritt efter sina egna villkor. Fördelen med att bli egenföretagare är att man idag inte behöver driva ett företag för att kunna tilldela sina tjänster utan kan istället välja att fakturera som privatperson något som ofta är en bra start för en nyexaminerad kommunikatör.

Hur utbildar man sig inom kommunikation och PR?

Listan är lång för hur och var du kan genomföra en utbildning som ger dig kunskap inom kommunikation och PR. Vanligen sker dessa utbildningar på eftergymnasialnivå och går att hitta på antingen universitet eller högskolor. Även yrkeshögskolor och folkhögskolor kan erbjuda utbildningar inom ämnet, både som fristående kurser och yrkesförberedande program.

Utbildningar inom kommunikation och PR är vanligtvis flexibla och innefattar både praktiska och självgående ämnen. Därför erbjuder vissa utbildningsformer och skolor möjligheten att studera denna utbildning på distans där eleven får möjlighet att skapa eget schema efter önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.